marcus
per en 25 d'Abril 2014
831 Vistes

ELs plànols que he aconseguit tenen els aros d'ample constant, i a mi no màgrada gaire. Per això he decidit de fer-os d'amplada variable, menys amples al costat del mànec i més a l'altre extrem, penso que així almenys quedarà més bonic.

LA fusta que faig servir és fusta barata que he trobat a uns magatzems de bricolatge de contraxapat de calabó de 2mm.
 de gruix, és una fusta maca però no massissa ja que és contraxapat, però com que és el primer ukelele que faig m'ho prenc com una proba i, si queda bé, ja en faré un altre de millor.


Marco la fusta i deixo una diferència 1,5 cm d'amplada entre un extrem i l'altre:

 

Els tallo els igualo els dos perquè quedin lo més iguals possible.

No tinc fotos de com doblego els aros ja que necessito les dues mans i és un procés una mica ràpid i delicat.

Deixo en remull una mita hora els aros, escalfo una espècie d'enclusa de ferro fins que tirant-hi una gota d'aigua, aquesta, s'evapora al moment, aquesta és la temperatura a la que s'han de doblar els aros, de fet el vapor d'aigua que es genera és el que estova els aros i els deixa flonjos per ésser doblats, quan estan en aquest punt els presento al motlle i amb sarjants els apreto contra aquest per deixar-los assecar durant un dia, suficient perquè adoptin la forma.

 

Aquí ho podeu comprobar:

El dia següent faig el mateix amb el segon aro ja que només vaig fer un motlle i no dos.

 

 

Retallo el sobrant d'aro que sempre s¡ha de deixar per assgurar que l'extrem, una vegada tallat, manté la forma

L'invent queda així de moment.

Aquí sota es pot veure que he fet una espècie de 'recinte' que m'apreta els aros i no els deixa moure per seguir treballant amb ells

Ja puc començar a enganxar els tacs, primer el del 'cul'. El tac del cap de moment serà provisional perquè penso fer servir l'extrem del mànec com a tac però encara no tinc la fusta per ferl-o.

De moment la cosa està així.

 

Publicat a: Música
miquel pubill
ho veig perfecta.
27 d'Abril 2014