marcus
per en 25 d'Abril 2014
756 Vistes

Abans de postejar res vull agraïr al Ferran el regal que em va fer l'altre dia només pel fet que som 'companys de fatiga', ell també fa coses amb fusta, d'un altre tema, no d'instruments, però d'una qualitat molt bona, essent. igual que jo, un aficionat. Gràcies Ferran sabré aprofitar el regal.

 

Els contraaros (els hi dic així usant llenguatge violinistic perquè el llenguatge guitarrero no el conec) serveixen perquè la forma dels aros agafi consistència però sobretot per donar més suprfície de contacte quan enganxes les tapes.

Podia haver fet una tira d'avet primeta i doblegada però enlloc d'això he decidit fer-ho com es fa en les guitarres, una tira d'avet amb petits talls transversals que li donen un caire molt singular l'interior (cosa que només es veurà durant la construcció.

Agafo unes tires d'avet que les trec de fustetes que tinc per aquí i per allí, i en començo a fer tallets (amb paciència de Sant)

Aquí es pot veure com, després d'una conscienciació mental de mitja hora per tal d'assumir el que m'espera, he acabat els tallets dels llistonets d'avet.

de fet ho he fet només per la foto, perquè en realitat això no cal fer-ho, però és d'aquelles coses que quan les has acabat et sents mooooolt a gust

 

 

Abans d'encolar els contraros em fabrico un motlle exterior per apretar-los, els apreto pels 4 costats ja que quan porten un o dos dies fora del motlle interior tenen tendència a anar-se obrint perdent, així, la forma correcta.

Alliso el sortint del tac del 'cul':

Doblego els contraros. Ho faig de la mateixa manera que doblego els aros i els contraaros dels violins. Escalfo un ferrot , poso en remull la fusta a  doblar i els poso en contacte, la fusta es va doblant sense cap problema.

Finalment els encolo i apreto de la mateixa manera que els violins.

 

Publicat a: Música
Ness
manetes
26 d'Abril 2014