marcus
per en 7 Maig 2014
805 Vistes

La decisió d'enbellir-lo una mica és ferma i per tant decideixo de passar-me una mica més de temps en filtejar les cantonades amb la mateixa fusta que he fet el filet central.

Per fer-ho he d'enginyar alguna eina que em faci el rebaix de la cantonada de manera que quedi a tot el perímetre exactament igual per, després, enganxar-hi el filet. Com que desde que vaig començar aquesta història tenia molt clar que l'enbelliria una mica ja vaig començar a pensar com m'ho faria per poder rebaixar les cantonades. Com que tinc una mini fresadora d'aquestes de la marca dremel vaig pensar que lo ideal seria acoplar algun invent que em deixi el taladret dret i fer servir una fresa amb coixinet,

Co que sé fer anar programes de dibuix en 3D i tinc una impressora 3D a la feina aprofito tot això per inventar-me un suport que farà de base per la dremel i em permetrà fer vàries coses que ja aniré explicant més endavant. Ara, però, em servirà per fer els rebaixes de les cantonades. ja veureu com:

Començo fent un esboça amb les mides més o menys definitives.

No em vull extendre amb aquest tema i per tant vaig al grà. Despŕes de dibuixar-lo en 3D amb un programa equivalent a l'autocad l'exporto a solid *.stl i amb un lliscador a codi G amb les opcions d'impressio.....bla bla bla....i el resultat és aquest. LEs peces de plàstic verd són les que he fet jo.

Amb una fresa amb coixinet puc anar vorejant les cantonades i fresaré tant endins de la caixa fins que el tope (el mini coixinet) em freni i no em deixi endirnsar més , d'aquesta manera em quedarà tot el fresat que faci a la mateixa distancia de l'extrem de la cantonda. En la fot de l'esquerra es veu clarament el tipus de fresa i en la de la dreta com ha fresat la cantonada d¡una fusta de proba

 

Aplico el sistema a la caixa del meu ukelele:

I el resultat és aquest, realment espectacular!! ha quedat perfecte!

Mentre he anat fent tot això ja tenia doblegats els filets per les cantonades. Són del mateix cedre que m'ha sobrat del màstil i per tant de la mateixa fusta que el filet central que ja vaig posar en el seu moment


PEr enganxar el filet a la cantonada faig servir cinta de pintor ja que no tinc cap altra eina o mètode que em vaig bé. Segur que n'hi ha uns quants però jo no els conec, per tant vaig a lo fàcil (tot i saber que em pot portar problemes)

Aquí es veu com va inserit a la canaladura que he fet amb l'inventillo.

Una vegada enganxats trec la cinta de pintor i miro les imperfccions, He vist que hi ha punts per on el filet no ha quedat unit del toto a la caixa i s'hi observa una petita separació..

PEr tapar-los agafo pols que es va originar durant el tall dels filets i li poso cola blanca barrejada amb serradures d'aquestes. Així tapo els petits forats que hagin pogut quedar.

 

Foto d'un petit forat tapat

Finalement després de pulir i repassar un parell d'hores queda una caixa així:

 

 

 

Publicat a: Música