marcus
per en 10 Maig 2014
1,477 Vistes

La pala és la part de de dalt del mànec, lo que en el vióli seria la boluta i, al igual que aquest, alberga el claviller.

La pala està inclinada respecte la direcció del mànec, per fer aquest angle mireu les fotos i ja ho veureu perquè és més fàcil de veure que d'explicar.

Tallo una part de la fusta en angle amb la intenció de que girant el troç tallat i enganxant-lo a l'altre ja em quedarà enganxat en angle. Aquí m'equivoco de mida i no trobo altra solució que encaixar una peça dins de l'altra.  A la foto es veu com ja estic aplicant aquesta solució. el mànec és més prim que la pala, ja estan tallats així.

Amb l'ajuda d'una regla faig talls amb un cutter perquè em quedin els cantons de llisos.

Amb la llima rebaixo a sac

Amb l'enformador repasso els extrems , la banda de dalt eś la que he començat amb el cutter i, per tant quan hagi enganxat el mànec a la pala, el punt d'unió visible es veurà llis i maco.

Em fabrico un tac amb paper de vidre de la mida del canal que he buidat per deixar la superfície llisa en el punt de contacte de les dues parts quan les enganxi.

Així queda de lliset

Aquí apunt d'unir-se

i, finalment enganxo amb cola blanca.

Després alliso tot amb la pulidora i ganivetes, és una estona de llimar.

Com vaig comentar al principi tinc la intenció de fer algo que, almenys, sigui maco, per això a la pala hi enganxaré un troç de fusta fosca ben bonica .

Publicat a: Música
Ness
pot quedar preciós però i si no sona?
11 Maig 2014
marcus
Erika, aquesta setmana l'acavo i podras contemplar tota la seva belesa en directe, ara si no sona el penjaré a la paret al costat de tots el violins. :-(
11 Maig 2014