marcus
per en 8 Maig 2014
1,348 Vistes

Bé, després del filetejat del fons he de dir que també hi he fet un filet transversal a la direcció dels aros que s'ajunta amb el central del fons però no n'he fet foto.

La tapa és de cedre vermell de canadà , és la fusta amb la que es fan els llàpissos i a mentre la vaig maltractant sempre em ve aquella olor a llapis quan li fas punta...la vaiig comprar a madinter, lloc on he comprat vàries coses ja, i consta de dues meitats unides entre sí mitjançant cola.

El primer que he de fer és assegurar que aquesta unió quedi bé, per això s'ha d'allisar a la perfecció els dos cantos que aniran encolats entre si

A la foto es pot veure que no encaixen ni patrás. per tant toca fer feina.

Em preparo una tauleta i amb el ribot vaig fent passades fins que quedi llis del tot. Per comprobar-ho agafo un regle metàlic que tinc i el poso dret sobre el fil que acabo de ribotejar. si no passa llum entre la base i el regle és que està llis del tot.

PEr enganxar les dues meitats em preparo un inventillo barat amb la taula aquesta que tinc de fuster. Com veieiu apreto les dues meitats de forma que quedin ben encarades i després apreto les manetes de la taula que m¡aniran ajuntant les dues superfícies d'aquesta que és on hi ha les dues meitats apretades, d'aquesta forma apretaré les dues meitats que, prèviament, han estat encolades amb cola blanca.

perquè al apretar les manetes de la taula no se'm 'pujin' a mode de teuladeta, les dues parts, hi apreto auqest dos tacs de dm

LA fusta que et venen té 5mm. de gruix per tant l'he de rebaixaar a 2mm amb el ribot. La veritat és que el cedre vermell és una delicia de ribotejar, és molt finet i té una gran sonoritat.

 

Publicat a: Música